ВТОРО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК - Spelling Bee 2012

21.03.2012 20:16

През пролетта на 2012 г. ще се проведе Второто национално състезание по правопис на английски език – Спелинг бий. Нашите участници от 4 клас са Аделина, Данелия, Анатоли и Златин. Пожелаваме им отлично представяне на 29 март в училищния кръг и да стигнат до националния финал!
Спелинг бий (Spelling Bee) е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски буква по буква. Състезанието е възникнало през 1925 г. в САЩ . То има за цел по забавен начин да стимулира интересът на учениците към английския език, да им помогне да подобрят правописа и да обогати речниковия им запас от английски думи.
Състезанието по правопис на английски език се провежда за втора поредна година у нас. През изминалата учебна година то привлече повече от 1000 участника от страната. Състезанието е насочено изключително и само към ученици от 4 до 7 клас, на възраст между 9 и 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. То е организирано на три етапа. Във всеки етап от състезанието участниците и победителите ще получат сертификати и редица награди. За финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер сред природата.

За повече информация тук:www.spellingbee-bg.com/